07mei

Verse thee uit eigen tuin

Even je tuin inlopen om verse ingrediënten te plukken om een lekker kopje thee te drinken. Het is niet alleen gezond, maar ook nog eens super leuk om te doen. De meeste mensen kopen hun theezakjes in de supermarkt, maar hoe leuk is het als je zelf kan bepalen wat voor kruiden je gebruikt! Je kunt er iets heel persoonlijks van maken en spelen met de verschillende soorten kruiden om zo tot een eigen gezette kop thee te komen helemaal naar eigen smaak. Neem er wat lekkers bij en het genieten kan beginnen!

Verschillende kruiden

Natuurlijk moet je wel weten welke kruiden je kan gebruiken om een kopje thee te zetten. Bekijk welke kruiden je uit eigen tuin kan plukken voor jouw verse thee:
• Munt is het meest voorkomende kruid om thee van te zetten. Het heeft veel goede eigenschappen, het helpt bijvoorbeeld bij verkoudheid en misselijkheid.
• Citroenmelisse is een zachte plant waarbij er heerlijke citroensmaken vrij komen als je erover wrijft. Dit kruid heeft een ontspannend effect dus perfect voor in de namiddag.
• Kamillethee, ook wel wonderthee genoemd. Een kopje voor het slapengaan en je slaapt als een roosje.
• Lavendel wordt vaak als sierplant gebruikt voor in de tuin, maar kan ook heel goed in je kopje heet water. Een kopje lavendelthee ontspant de spieren en geeft een rustgevend effect.
• Rozemarijn is een sterk geurende plant. Je hoeft er dus ook maar weinig van te gebruiken. Handig om te combineren met een ander kruid om een lekkere mix te krijgen.
• De brandnetel is geen favoriete plant, maar je kan er wel heerlijke thee van zetten die ook nog eens goed is voor je lichaam. Gebruik bij het plukken van de brandnetel wel tuinhandschoenen anders moet je je thee met prikkelende handen drinken.

Je kan natuurlijk ook altijd een combinatie maken van een van deze kruiden, of wat gedroogd fruit toevoegen voor nog meer smaak en kleur!

Je eigen kruidentuintje

In verschillende winkels kan je zakjes met zaadjes kopen die je dan vervolgens zelf in je eigen tuin kan planten. Handig ook, want op de achterkant van die zakjes staat precies beschreven wanneer je die het beste kan poten. Zorg bij het planten voor genoeg ruimte tussen de zaadjes. Bedek ze daarna met een laagje grond en geef ze zo twee keer per week een beetje water. Zodra de plant volgroeid is kan je beginnen met het plukken van de kruiden.

Gebruik de Laura Ashley tuinmand om de verse kruiden in te verzamelen tijdens het plukken. Koop hem nu voor maar €9,99 op martenstuin.nl. Ze zijn te vergrijgen in de kleuren Pink, Blue en Sage green.