31juli

Tuinklusjes voor de maand augustus

 

Als augustus net zo mooi wordt als de maand juli, dan kunnen we nog lang genieten van de tuin in bloei. Ook al zijn de zomerbloeiers ver uitgebloeid en worden de avonden langzaamaan weer korter, de periode waarin de temperatuur het toelaat om te genieten van het buitenleven in eigen tuin blijft favoriet. In deze blog staan een paar belangrijke tuinklusjes ‘to do’ voor de komende maand. 

Tuinklusjes in augustus

- Tijd om de hagen, coniferen en naaldbomen te snoeien. Gebruik goed en scherp gereedschap voor het snoeien, bescherm je handen met Laura Ashley tuinhandschoenen.

- Door de warmte in augustus is het belangrijk om de tuin te sproeien, zeker wanneer het niet heeft geregend. Planten die na de bloeipiek over de pot zijn gaan hangen hebben extra aandacht nodig. Het is belangrijk om ze met zorgvuldigheid water te geven, zonder broes en in het midden van de pot, of via de schotel.

- Vervang de eenjarigen planten die nu zijn uitgebloeid met herfstbloeiende bollen. Een plant die bloeit in de nazomer is bijvoorbeeld de aster, de herfstaster kan zelfs bloeien tot november.

Moestuin in augustus 

- Heb je een moestuin? Perfect. Augustus is namelijk de maand om te oogsten! Gebruik de tuingereedschapset voor het planten of bloemen van bollen. Oogst aardbeien, courgettes en uien. Of zaai peterselie, sla of spinazie. Na de zomer is het altijd goed om na te denken over veranderingen in de tuin, zodat je voorbereidingen kunt treffen voor komend jaar. Inspiratie nodig? Op onze Pinterest pagina vind je tuininspiratie, helemaal in stijl met de Laura Ashley tuincollectie.