04juni

Rozen snoeien met Laura Ashley Garden

Je hebt veel verschillende soorten rozen die op verschillende manieren gesnoeid moeten worden. Je hebt stamrozen, ramblerrozen, treurrozen, bodemrozen, wilde rozen en klimrozen. Klimrozen zijn perfect om muren of schuttingen mee te bekleden. De naam zegt het al, ze “klimmen” om een voorwerp heen.

Klimrozen snoeien

Rozen en klimrozen worden in maart gesnoeid. Houd er rekening mee dat het gaat om een doorbloeiende klimroos. Aan de hoofdtakken wordt niet gezeten, behalve als ze afsterven. Vanaf de hoofdtak groeien zijtakken waaraan de klimroos zal bloeien. Vanaf de zijtak ga je snoeien. Houd rekening met ongeveer een ruimte van 15 a 20 centimeter. Als je na het hoogtepunt van de klimroos, wat ongeveer eind juli is, nog een keer wilt snoeien houd je een afstand van 3 tot 5 centimeter aan.

Wat heb je nodig om rozen te snoeien?

Bij het snoeien van de rozen moet je rekening houden dat er aan de takken doorns kunnen zitten, dus zorg voor goede kleding. Ook erg belangrijk zijn goede lange, dikke handschoenen zodat je je handen niet beschadigd. Dorens kunnen namelijk behoorlijk pijnlijk zijn. De Laura Ashley Tuinhandschoenen hebben een verlengde manchet, waardoor niet alleen je handen maar ook je polsen beschermd blijven. Shop de Cool Rigger tuinhandschoenen nu van €14,95 voor €7,99 op Martenstuin.

Shop de zomersale op martenstuin.nl