02juli

Do It Yourself tips met Lavendel

Lavendel is een heerlijk ruikende plant die makkelijk te verzorgen is. Daarnaast geeft de geur en kleur van lavendel een heerlijk zomers gevoel. Je kunt ze namelijk planten in de grond, maar ook in leuke mandjes of potjes zetten waardoor het een romantische sfeer geeft. Daarnaast kan je de lavendel plukken en op verschillende manieren gebruik! Bekijk onze leuke Do It Yourself tips met Lavendel.

Zelf lavendel potpourri maken

Een leuk cadeautje voor vrienden, familie of jezelf! Maak zelf potpourri van gedroogde lavendel. Een decoratieve manier om een lekkere geur in huis te krijgen. Stop de gedroogde lavendel in een mooie vaas of in kleine zakjes, zodat je ze in je kast kunt leggen. Hoe donkerder de plek is, hoe langer de geur blijft hangen.

Handige tip: Lavendel in de kast helpt niet alleen voor een lekkere geur, maar zorgt er ook voor dat motten op afstand blijven!

Lavendel zeep voor in bad

Lavendel is niet alleen mooi en ruikt lekker, maar heeft ook genoeg andere goede eigenschappen. Wanneer je lavendel gebruikt bij het badderen, helpt dat tegen reuma en jicht. Het heeft dus ook een helende werking. Daarnaast werkt de aroma om te ontspannen.

Zelf lavendelthee maken

De lavendel kan je ook gebruiken om een lekker kopje thee te zetten. Lavendelthee helpt tegen verkoudheid, reuma, spijsverteringsproblemen, slapeloosheid en keelontsteking. Super gezond dus! De makkelijkste manier voor een kopje lavendelthee is door verse lavendel te plukken en deze in je thee te doen. Maar je kan de lavendel ook eerst een aantal dagen laten drogen in de zon op een theedoek.

Gebruik de Laura Ashley Garden hat bij het plukken van de lavendel. De maand juli kan namelijk behoorlijk warm zijn en deze hoed helpt tegen de zon. Een zonnige must-have! Shop de Garden hat nu in de sale van €19,95 voor €9,99 op Martenstuin.

Shop de zomersale op martenstuin.nl